УСАИД Пројекат “Диаспора Инвест” је данас отворио позив којим тражи пријаву компанија заинтересованих за различите облике техничке подршке. Ријеч је о асистенцији у унапређењу производних процеса и услуга, едукацији запослених, развоју производа, процесу цертификације и другим активностима од важности за пословање.

“Кроз активности техничке подршке се желимо фокусирати на осигурање различитих облика стручне помоћи пословном развоју компанија које испуњавају услове. Позив је отворен за компаније до пет година. Кључни услов је да удио у власничкој структури или директну пословну везу са њима имају чланови босанскохерцеговачке дијаспоре”, напомињу из УСАИД Пројекта “Диаспора Инвест”.

Потенцијални корисници требају доставити свој упит путем е-маила info@diasporainvest.ba или на телефон 033 550 971. Након првог контакта бит ће извршене провјере о испуњености услова, те ће корисници бити даље контактирани кроз Бизнис центрe бх. дијаспоре.

“Техничка подршка може укључити асистенцију у активностима фокусираним на унапређење производа и услуга, развој процеса управљања, осигурање економичности и оптимизације производних процеса, увођење напредних технолошких рјешења и опреме, обуку особља, процес цертификације, истраживање тржишта, израду студија изводљивости, развојне стратегије, маркетинг и пословних планова. Потребно је да образложите конкретне потребе компаније, те да испуните основне услове о старости правног лица и постојању дијаспорске везе”, додају из УСАИД Пројекта “Диаспора Инвест”.

Позив је отворен до 30.01.2020. године.

Преузето: Диаспораинвест.ба