Ево управо је почела и нова школска годин, а утисци са посљедње прославе Сусрета БХ допунских школа у УК се још препричавају. Прослава је одржана у организацији БХ Удружења Дерби и желим да им упутим искрене честитке и похвале на успјешној организацији. Сви смо заиста уживали у богатом програму допунских школа из Бирмингема, Манчестера, Ковентрија, Хердфордшире, Лондон Вицторија и Дерби. Све то су уљепшали наступи фолклорних група “Младост Босне” из Бирмингема и “Босански Бисери” из Дербија.

Честитке дјецо и похвале учитељима, активистима као и домаћицама које су припремиле богату трпезу за све присутне. Многи волонтери су током протеклих година допринијели да се одржи рад и активност свих БХ удружења и без њих овакви пројекти би били неизводиви. Уз огромну помоћ родитеља и волонтера овакви успјеси су загарантовани.

Велика подршка увијек долази од нашег главног покровитеља Заједнице БХ удружења у Великој Британији, БХ УК Нетворк-а, су заједно са Министарством за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине те Амбасадом Босне и Херцеговине из Лондона препознали важну улогу активиста. Стога су искористили прилику и поводом сусрета бх. допунских школа уручили признања за њихов труд и рад те изниман допринос очувању културно-хисторијског насљеђа и језика Босне иХерцеговине у босанскохерцеговачкој заједници у Великој Британији.

Признања су уручили Кемо Сарач, помоћник министрице за људска права и избјеглице, Ана Јуди Галић, шефица Одсјека за статусна питања и информисање исељеништва, Злата Смајић, виша стручна сарадница, Заим Пашић, предсједник БХ УК Нетворка те Игор Башић, минстар савјетник у Амбасади БиХ у Лондону.

Захвалнице су добили Азра Башић, Емир Болић, Елдина Болић, еф. Мерсад Крњић, Админа Дедић, Фахира Хасеџић, Сенадин Селимић, Арнела Пашић, Алма Хрнчић, Амела Захировић, Сабит Јакуповић, Јасмин Одобашић, Семира Јакуповић, Сабина Казазић, Седин Шахман, Ахмет Хоџић , Садија Муминовић-кореограф, Др Белма Мухамедагић, Расема Баккали Алајмовић, Умама Алкрамти Алић, Набила Чомаџић, Мидхо Капетановић, Ферид Кеврић, Анес Цериц, Нермина Wебстер и  Хасе Дергић.

Овом приликом желим  у име свих Волонтера који су примили признања да им се срдачно захвалим и да им пожелим још пуно успјешних година у остварењу најљепших пројеката, а то су “Сусрети и заједништво БХ Дијаспоре”.

 

Преузето: Босниа УК Нетворк