Велики број грађана рођених у Кључу тренутно живи и ради ван граница Босне и Херцеговине. Такође, данас већ имамо и трећу генерацију рођених у иностранству.

“Наша намјера кроз реализацију пројекта “Упознај своје коријене”, финансиран од стране Опћине Кључ, је да ове групе повежемо са њиховим вршњацима у Кључу кроз едукације и радионице у којима бисмо их упознали са језиком, хисторијом, културом, обичајима и традицијом БиХ”, истиче Азра Кујунџић, координаторица пројекта испред УОЦ “Космос”.

Замишљено је и остварено, у сарадњи са едукаторима, а жеља нам је да, у времену пред нама, у сваком периоду када је у нашем Кључу присутан велики број Кључана који живе широм свијета, сличне пројекте заједнички реализујемо. Дјеца су већ остварила контакте, дружила се, упознали се и ово ће бити почетак нових пријатељстава, што и јесте један од циљева самог пројекта.

Партнер на овом пројекту је био Уред за дијаспору општине Кључ, а треба напоменути да је ово једна од мјера из недавно усвојене “Стратегије развоја општине Кључ 2021-2027”, чиме је Опћина Кључ већ кренула са реализацијом свог најзначајнијег стратешког документа.

Преузето: dijaspora.opcina-kljuc.ba