Традиционални сусрети допунских школа Босне и Херцеговине у СР Њемачкој одржаће се 18. јула 2021. године у Штутгарту, закључак је чланова руководства Савеза допунских школа БиХ у дијаспори који је одржан у четвртак, 10. јуна 2021. године. Уз пригодан програм ученика и гостију, по традицији, на овогодишњим сусретима биће проглашени резултати конкурса за најбоље ликовне и литерарне радове ученика у школској 2020/2021 години, а најбољима уручене награде.

На састанку је анализиран и рад Савеза и босанских допунских школа у протеклих пола године. Са жаљењем је констатовано да су ограничења због корона вируса успорила доста активности босанских школа, али и радост због слабљења вируса и попуштања мјера, тако да ће дјеца од ове седмице поново моћи у школске клупе. У Штутгарту и већини других њемачких градова, допунска настава на босанском језику поново ће се одржавати у просторијама школа, уз поштивање свих сигурносних мјера против корона вируса.

Од активности у претходном периоду присутни на састанку су посебно значајним истакли организовање семинара Стручно усавршавање наставника и наставница матерњег језика (босанског језика) у СР Њемачкој 13. и 20. марта 2021. године.

Предавачи/це на семинару били су истакнути универзитетски професори/це: проф. др. Халид Булић, Центар за босански, хрватски и српски језик, Филозофски факултет у Сарајеву, и проф. ММаг. Азра Хоџић-Кадић, Sprachzentrum der Universität Wien, Österreichische Akademie der Wissenschaften; Откриј босански – Entdecke Bosnisch – Discover Bosnian (Verein zur Förderung der bosnischen Sprache und Mehrsprachigkeit“.

Извор: BHDINFODESK