Нермин Суљагић је још један млади и перспективни фудбалер који нам долази из Шведске, тачније Малмеа.

Рођен је 17. маја 2007. године. Родитељи су поријеклом из Подриња. Фудбал је почео тренирати са пет година у Кулладалс ФФ гдје и данас игра, већ девет година.

Четири године је учествовао на кампу у Малмö ФФ што му је дало додатни вјетар у леђа, те је изабран у групу од 65 дјечака који ће похађати њихову школу и Академију.

Иначе, осим што игра у свом узрасту Нермин повремено игра и са годину старијим дјечацима. Игра на позицији штопера, а по потреби и у везном реду.

Прати репрезентацију БиХ и највећа жеља му је да поносно носи дрес наше репрезентације. Иако је рођен у Шведској, он Босну и Херцеговину сматра својом домовином. Фудбалски узор му је бх. репрезентативац и фудбалер Барселоне Миралем Пјанић, а такођер и холандски фудбалер Маттхијс де Лигт.

Вриједи споменути да је Нермину тренер у садашњем клубу такође Босанац Ернад Тицић који има само ријечи хвале за овог младог дефанзивца, а ми Вам преносимо његову изјаву о Нерминовим квалитетама.

– Нермин посједује огромну љубав првенствено према тренинзима и даљњем развијању. Красе га фантастична техника и одличан карактер. Најважније што посједује ту фудбалску брзину која је важан фактор у данашњем фудбалу. Један комплетан играч за своје године и надам се да ће наставити овим путем, те да ћемо га ускоро гледати у једној од омладинских репрезентација БиХ, казао нам је Нерминов тренер.