Серијал едукативних видеа “60 секунди о корони” има за циљ да на занимљив и приступачан начин објасни широј бх. јавности основне научне појмове, чињенице и открића везана за коронавирус. Идеја је такођер издвојити из мора информација које нас окружује оно што је чињенички поткрепљиво и релевантно.

Како KОВИД 19 ситуација утиче на особе са малигним обољењима и како онколози морају да прилагоде одлуке везане за третмане различитих канцера, за серијал “60 секунди о корони” говори др Гордан Сркаловић, онколог из САД.

Зашто је битно разумјети граф који представља број нових зараза кроз вријеме и шта тачно значи поравнавање криве, говори у серијалу “60 секунди о корони” професор математике на Wellesley College-u у Бостону др Исмар Волић.

Како имуни систем реагује на инфекцију коронавирусом и шта до сада знамо о томе колико дуго траје имунитет након пребољеле Kовид 19 болести, за “60 секунди о корони” говори др Ведка Беговић, доктор интерне медицине, САД.

Која је тачно разлика између термина “епидемије” и “пандемије” и које је њихово поријекло, за “60 секунди о корони” говори Дадо Латиновић, студент Генетике и Биоинжињеринга, БиХ.

Хумани коронавирус је научницима познат већ скоро шест деценија. Ко је била прва научница која га је открила говори Медина Рондић, студентица биологије, БиХ.