Уважавајући ванредне околности изазване пандемијом вируса КОВИД-19, као и већи број захтјева привредних субјеката, обавјештавамо потенцијалне апликанте да је рок за пријаву на 5. јавни позив за додјелу грант средстава из “Challenge fonda”, продужен до 15. априла 2020. године до 16:00 часова.

Овим путем позивамо све потенцијалне апликанте да своје апликације поднесу искључиво у електронској форми на wеб сајту www.c2c.ba у складу с упутствима која се налазе у документу Водич/Смјернице за апликанте.

Позив је отворен за регистроване привредне субјекте из Босне и Херцеговине и Шведске који имају иновативне пословне идеје, производе или услуге које могу довести до повећања конкурентности, смањења незапослености и одрживог друштвено-економског развоја у БиХ. Максималан износ грант средстава доступан за старт-уп фирме износи 10.000,00 ЕУР, а за микро, мала и средња предузећа до 250 запослених 30.000,00 ЕУР, с тим да морају обезбиједити и властито учешће у износу од минимално 50%.

Грант средства обезбијеђена су кроз „Challenge to Change” – C2C пројект који проводе Сарајевска регионална развојна агенција СЕРДА и Развојна агенција РС, а финансијски подржава Шведска агенција за међународни развој и сарадњу – Сида/Амбасада Шведске у БиХ. Партнер у пројекту је и Регион Остерготланд, Источна Шведска.