Др. Изет Муратспахић, Горажданин настањен у Упсали у Шведској, који је до сада потписао осамнаест ауторских дјела и превода је 26.06.2019. године у Бошњачком институту у Сарајеву  промовисао своју књигу под називом “Књижевност босанскохерцеговачке дијаспоре у Скандинавији”.

Учесници промоције били су: Мидхат Ајановић Ајан, Сањин Кодрић, Фахрудин Ризванбеговић, а модераторица је била Ена Беговић Соколија.

Изетова књига “Књижевност босанскохерцеговачке дијаспоре у Скандинавији” представља драгоцјено научно-истраживачко дјело у коме је сабрао и систематизовао богату књижевност бх. дијаспоре у Скандинавији. Из ове књиге може се сазнати скоро све о присутности писаца поријеклом из Босне и Херцеговину у антологијама публикованим у Шведској, Данској и Норвешкој. Како наводи сам аутор, дуго година је сабирао бх. ауторе са подручја Скандинавије и да је у једном тренутнку морао одлучити да стане и да ово дјело угледа свијетло дана, а свакако да ће се оно као такво моћи надопуњавати како број аутора бх. поријекла буде растао.