Љетна школа у Стоцу одржаваће се од 1. до 7. аугуста 2021. године, а окупиће мотивиcане студенте и младе особе, које ће, заједничким снагама, изградити и унаприједити вјештине у области креативности, личног раста и лидерства.

Љетни програм младих представља заједничку иницијативу Швајцарске и Босне и Херцеговине, кроз сарадњу швајцарске добротворне фондације La Terra Nostra и и-дијаспоре. Љетни програм ће се одржати у Стоцу, историјском граду с богатим културним насљеђем и прекрасном природом надомак Јадранског мора.

Љетни програм ће започети са регистрацијом и добродошлицом учесника 1. аугуста 2021. (поподне), а закључиће се службеном церемонијом затварања 7. аугуста 2021. Полазак из Стоца је планиран за јутро 7. аугуста 2021. године.

О програму

Фокус програма биће на оснаживању личног раста учесника. Сједнице ће одржати професионалци из Босне и Херцеговине и иностранства, а биће обрађене сљедеће теме: модерно подузетништво, јавни говор, вођење и управљање пројектима, храна и ментално здравље, дизајн тинкинг, активно грађанство и идентитет и припадност заједници.

Поред службеног дијела програма, предвиђено је и слободно вријеме, а биће организоване и додатне активности те излети током којих ће учесници моћи уживати у љепотама Херцеговине и Стоца.

Ко може учествовати?

Пријавити се могу младе особе, од 18-30 година, и то најкасније до 21. јуна ове године. Пријавити се можете путем овог линка.

Укупан број учесника ће бити 20, те би учесници требали сами подмирити путне трошкове до Стоца. Здравствено осигурање и виза су одговорност самих учесника.

Накнада за пријаву обухвата трошкове учешћа, оброке, кревет и све програмске активности, а у случају јасне и доказане потребе, кандидати се могу пријавити за стипендију.

Информације о накнади за учешће

Пуна накнада за интернационалне учеснике износи 220 ЕУР, за ране пријаве примљене до 7. јуна, а за касније пријаве 270 ЕУР.

Накнада за локалне учеснике износи 50 ЕУР, за ране пријаве примљене до 7. јуна, а за касније пријаве 65 ЕУР. Накнада за локалне учеснике се односи на учеснике из сљедећих земаља: Босна и Херцеговина, Сјеверна Македонија, Србија, Црна Гора, Словенија, Хрватска и Србија.

За одабране кандидате из Босне и Херцеговине, Сјеверне Македоније, Црне Горе, Косова, Србије, Хрватске и Словеније је предвиђен и одређени број стипендија.

Преузето: i-platform.ch