Амбасадорка Босне и Херцеговине у Шведској Елвира Дилберовић примила је у Амбасади наше државе у Штокхолму представнике Фондације Våra barn – предсједницу Фондације Индиру Аликалфић, као и Емму Јогић и Ајдина Пашића.

Предсједница и чланови Управног одбора Фондације амбасадорки су представили Фондацију, њене досадашње активности и циљеве. Истакли су како је ријеч о нестраначкој, нерелигијској, невладиној организацији, активној од 2011. године, чији је једини и примарни циљ допринос ставарању бољих животних увслова за дјецу и омладину са посебним потребама без родитељског старања у Босни и Херцеговини, саопштено је из Амбасаде.

Фондација се залаже за побољшање здравственог стања поменутих рањивих категорија, али и за могућности студирања и учења поменуте дјеце и омладине, како би им се омогућило самостално стицање животних средстава. У вези с тим, до сада је Фондација реализовала велики број успјешних пројеката, с нагласком на осамостаљивање и предузетништво дјеце и омладине са посебним потребама без родитељског старања.

Нагласили су како ова Фондација заједно са Фондацијом Our kids из Енглеске и Удружењем Наша дјеца Мостар, Босна и Херцеговина, суфинансира запослење пет радника, од којих су два персонална асистента у Пазарићу и три ментора запослени у оквиру пројеката “Кућа на пола пута”.

Амбасадорка Дилберовић захвалила се предсједници и члановима УО Фондације Våra barn на њиховом залагању у мисији посвећеној рањивим категоријама и истакла да сваки вид хуманитарног рада, посебне онога који се тиче најрањивијих категорија, подржава и лично и као амбасадорка.