Дана 06. јуна 2021. године Драган Михаљевић, генерални конзул БиХ у Милану је посјетио регију Пијамонте, град Ливорно Ферарис, гдје се сусрео са представницима удружења и дијаспором из Босне и Херцеговине који живе у наведеном региону. У граду Ливорно Ферарис и ближој околини живи око 100 породица из Босне и херцеговине, највећим дијелом из Жепча.

Приликом посјете организован је и сусрет са свећеником дон. Данијелом Видовићем и посјета католичкој мисији у граду Ливорно Ферарис. Том приликом, генерални конзул Драган Михаљевић је заједно с дијаспором из Босне и Херцеговине присуствовао Светој миси коју је предводио католички свећеник из Босне и Херцеговине дон Данијел Видовић.

Након завршетка службеног дијела, организовано је дружење с представницима дијеспоре из Босне и Херцеговине те је разговарано о могућностима званичне регистрације удружења за Регију Пијамонте.

Договорено је да ће се у наредном периоду изабрати руководство удружења за регију Пијамонте и званично код талијанских надлежних органа исто регистровати.