У оквиру 30. Сарајевског сајма књига, у петак 20. априла, под покровитељством Министарства за људска права и избјеглице БиХ, промовиране су књиге Сафије Бевандић, Аустралија: КЉУЧ УНИВЕРЗУМА, 2017, Асиме Смајић Чошабић, Француска: ХРОНИКА АВЕНИЈЕ ПРОУДХОН, 2015, Шиме Ешића: СЛИЧИЦЕ ИЗ БАД ВИЛДУНГЕНА, као и двије књиге поезије у издаваштву Босанске ријечи аутора  Алије Х. Дубочанин: ДИВЉИ ЈЕЗИК и Јусуфа Трбића: БРЕХТОВА ОПОМЕНА.

Сафија Бевандић, ауторица из Аустралије је промовирала своју прву књигу КЉУЧ УНИВЕРЗУМА, коју нам је представио рецезент књиге, академик проф. др. Мухамед Филиповић.

Ауторица, Асима Смајић-Чошабић, Бањалучанка која живи и ради у Француској, представила је  своју четврту књигу ХРОНИКА АВЕНИЈЕ ПРОУДХОН, у којој је по њеним ријечима дочарала судбине тзв. обичних људи из свога микро окружења, оних обичних људи који су свугдје у свијету на неки начин занемарени, маригинални. Промоцију свог дјела употпунила је читањем једне од својих прича под називом “Пијанист”.

Шимо Ешић је представио своју књигу пјесама СЛИЧИЦЕ ИЗ БАД ВИЛДУНГЕНА која представља “својеврсни поетски дневник” исписан у болесничкој постељи послије тешких операција. Рецезентица књиге Ениса Османчевић-Ћурић је казала да овдје упознајемо Шиму “као потпуно новог пјесника” у којој “Шимо Ешић, пјесник и љеподух, налази (наоко) ситне вриједности живота, којима спаја тренутак за тренутак…”.