Министарство за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине започиње процес јавних консултација о преднацрту Плана комуникација са исељеништвом. У складу са Правилима за консултације у изради правних прописа („Службени лист  БиХ“, број 5/17), процес јавних консултација је отворен у периоду од 13.07.2018. до 28.07.2018. године.

Позивамо Вас да узмете учешће у консултацијама те својим примједбама, сугестијама и приједлозима дате допринос изради што квалитетнијег прописа. У консултацијама можете учествовати путем интернетске странице доступне на сљедећем линку: https://ekonsultacije.gov.ba/.

За оне који први пут учествују потребно је извршити пријаву унутар система еКонсултације, који се налази на сљедећем линку:

https://ekonsultacije.gov.ba/account/login.

Након пријаве у систем еКонсултације, у падајућем менију одаберите институцију – Министарство за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине – кликните страницу „КОНСУЛТАЦИЈЕ“ и извршите одабир преднацрта Плана комуникација са исељеништвом, а потом кликните на прозор „УЧЕСТВУЈ“, након чега ће Вам се отворити могућност директног давања појединачних приједлога или коментара.

Водитељица консултација је Јасмина Алибеговић Хрустановић, контакт е-маил: jasmina.alibegovic-hrustanovic@mhrr.gov.ba.