Општина Чапљина једна је у низу институција у Босни и Херцеговини која учествује у активности преноса знања у оквиру пројекта Дијаспора за развој (D4D) који је пројекат Министарства за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине, Владе Швајцарске у сарадњи с Развојним програмом Уједињених нација (UNDP) и Међународном организацијом за миграције (IOM).

Како је саопштено из општине Чапљина, почетком новембра стручњакиња Жељка Шећербеговић, која је рођена у Босанској Крупи, а већ 26 година живи и ради у Данској у овој општини је, током тродневног боравка, одржала радионице о теми „Жене у политици и на руководећим функцијама“, како би  потакла свијест жена и помогла им у активном учешћу у политици и доношењу одлука.

На почетку ангажмана, начелник општине Чапљина др. Смиљан Видић одржао је први радни састанак са Жељком Шећербеговић и радном групом.

Начелник Видић је истакао важност и улогу жене како у политици тако и у свим сегментима друштва. Посебно је нагласио да се општина Чапљина може похвалити великом заступљености жена у цивилном друштву, истакавши велику заступљеност жена у Општинском вијећу, у општинској администрацији а поготово на руководећим функцијама  јавних установа.

Жељка Шећербеговић је похвалила рад општине и улогу жена и младих у општнским структурама, те су се чуле нове идеје и пројекти на којим ће сарађивати.

Након састанка са начелником радна група посјетила је Основну школу „Владимир Павловић“ у Чапљини гдје су се упознали о начину рада ове школе, те улози директорице као жене.