У организацији Удружења „4Т“ Модрича, а у партнерству са Удружењем НБР Градачац, Општином Модрича  и НВО Наша Перспектива из Сарајева, дана 01. августа 2019. године, одржаће се Округли сто на тему: Млади одлазе, шта и како даље и Укључвиање дијаспоре у економски развој БиХ,   могућности потицаја и подршке за покретање бизниса у БиХ, примјери добре праксе.

Проблем одласка младих људи из БиХ је посебно изражен у руралним срединама јер су исте са мањим бројем становништва тако да се одлазак људи дневно препознаје. Креативни  тимови свјесни  проблема и посљедица желе сагледати постојеће стање и истражити потенцијалне могућности утицаја и подузимања мјера превенције проблема.

Округли сто се организује у оквиру манифестације “Љето у Таревцима” коју Удружење 4Т Модрича организује већ 16 година, а одржава се у вријеме годишњих одмора када је у  Таревцима највеће присуство наших грађана који живе и раде у иностранству.

Манифестација траје око мјесец дана и у оквиру ње се организује Сајам привреде, догађаји забавно-спортског карактера, излети, трибине и округли столови.

На овогодишњем округлом столу, који ће се одржати у просторијама Омладинског дома Таревци,учествоваће локални активисти и познаваоци укупних кретања, као и представници дијаспоре, Удружења “4Т” Модрича, НБР Градачац, Општине Модрича и НВО “Наша Перспектива”.

Контакт особа: Мустафа Мустајбеговић, Тел: 063/994-889; Е-маил, mustafa.mustajbegovic@gmail.com,  www.tarevci.info