Сусрети у Загребу традиционално започињу ходочашћем у Марију Бистрицу које организује Врхбосанска и Бањалучка бискупија, а окупи се неколико хиљада вјерника из свих крајева Босне и Херцеговине и других европских земаља. Мисно славље у 11 сати предводио је Врхбосански надбискуп Винко кардинал Пуљић.

Дружење је настављено у Сесветској селници од 20 сати уз пригодан програм. Ове године се бира ново руководство у Завичајној заједници Боровичана, те су и на овај начин препустили забави дио млађим генерацијама. Током вечери госте је забављао Карло Хорват Цеф, угодна атмосфера и добар штимунг за све генерације одржао се до дубоко у ноћ.

На самом почетку присутне је поздравио досадашњи предсједник ЗЗБ Станко Николић. „Хвала вам свима што сте дошли, посебно се желим захвалити нашем начелнику који је данас дошао и свима који су дошли из Боровице. Захваљујем се на доласку Жани Ћорић предстојници Уреда за Хрвате изван Хрватске. На особит начин желим поздравити нашег жупника који је након два или три сусрета поновно с нама на дружењу“, нагласио је Станко.

Присутне су срдачно поздравили Никола Шимић и Боровички жупник влч. Владо Вребац и пренијели им поздраве свих из Боровице.

„Ја вас најсрдачније поздрављам у име господина Звонка Миласа, државног секретара Средишњег државног уреда за Хрвате изван Републике Хрватске и у име свих мојих колега и у своје лично име“, рекла је у уводном дијелу Жана Ћорић. Наш уред има задаћу повезивати Хрвате који живе изван Републике Хрватске и наравно међусобно. Неке пројекте из Боровице смо подржали и вјерујем да ћемо то радити и даље у сарадњи с вама. Честитам екипи која је ово вечерас организовала, а послије сутрашњих избора желим пуно успјеха новом руководству.

У знак захвалности за све до сада учињено, Никола Шимић је даровао Жани умјетничку слику с посљедње ликовне колоније у Боровици да је подсјећа на Боровицу.

И на самом крају присутне је поздравио начелник Здравко Марошевић. Ми радимо свој дио посла у сарадњи са свима и с Хрватском владом на свим пројектима. И на овај начин се желим захвалити свима који су били укључени за посљедњи пројекат који је прошао за пут преко Погари за Боровицу. Има ту још много тога да се ради, на локалним путевима али радит ћемо и изналазити могућности за њихову реализацију.
У знак захвале за све до сада урађено начелник је досадашњим предсједницима ЗЗБ-а Томиславу Матошевићу и Бори поклонио монографију Вареша.

Уз поклоњене монографије, начелник је уручио поклоне Станку Николићу и Жани Ћорић.
Боровичани су своје дружење наставили до дубоко у ноћ и упутили позив свим Боровичанима да остану јединственији и чвршћи у својим намјерама у будућности више него до сада.