Прије неколико дана и-дијаспора, мрежа Пангеа из Њемачке и Опћина Кладањ организовали су 11. “Кладањ Меетуп” који је поновно окупио завидан број представника кладањске дијаспоре.

Ово је била прилика за разговор о недавно одржаној манифестацији “Дани дијаспоре Кладањ 2021” којој су, између осталих, присуствовали и исељеници из Кладња. Као што смо више пута наглашавали, догађај је успјешно реализован, а у организацији свих догађаја учествовале су породице из Кладња које тренутно бораве у другим европским и свјетским земљама. Посебан организацијски дио преузела је и и-дијаспора, на челу са нашом Далидом Карабдић. На самом меетуп-у договорено је поновно одржавање споменутог догађаја, у још већим размјерима, а планирана је за јули/август 2022. године.

Такође, на меетуп-у се разговарало и о проблему водоопскрбе у самом граду који је за становнике Кладња, тренутно горући. О споменутој теми засигурно ће бити говора на сљедећим виртуелним сусретима дијаспоре.

Ускоро се очекује службено отворење адаптираног простора за Удружење “Жена Жени”. Велики је ово догађај којем су допринос, међу осталим, дали и кладањски дијаспорци у виду финансијске подршке.

У плану је јачање наше сарадње са Опћином Кладањ, а о томе ће се више говорити 7. октобра када је планиран 12. “Кладањ Меетуп”.

Преузето: i-platform.ch