Прије неколико дана и-дијаспора, мрежа Пангеа из Њемачке и Општина Кладањ организирали су 13. “Кладањ Меетуп” као и четврти “УСА и Канада” меетуп који је поновно окупио завидан број представника кладањске дијаспоре. те о будућим планираним активностима. Осим представљених седам успјешних релизираних локалних пројеката, говорило се и о будућим планираним активностима.

Прије неколико дана и-дијаспора, мрежа Пангеа из Њемачке и Опћина Кладањ организирали су 13. “Кладањ Меетуп” који је поновно окупио завидан број представника кладањске дијаспоре.

Уз презентацију седам успјешно проведених локалних пројеката, било је ријечи и о будућим планираним активностима. Судионици пројекта изнијели су своја позитивна искуства и дојмове, а посебно нам је драго што су се одазвали и с новим снагама придружили цијелој иницијативи.

Окупљени су могли чути више о завршној фази цроwдфундинг кампање, односно донацијама које су осигурале постављање видео надзора у дјечјем вртићу „Едина Чамџић“.

Било је ријечи и о успјесима Бициклистичког клуба „Кладањ“ на државним такмичењем и сцени. Представљен је и пројект адаптације простора Удружења „Жена – жена“ Кладањ, а уз то је најављена и наша будућа сарадња кроз коју ћемо кроз различите едукативне радионице подржати оснаживање жена и њихове улоге у друштву.

О њима ће се детаљније разговарати на сусрету у децембру.

Представљене су и успјешне домаће приче попут оне Кладањке Тимке Салиховић, чланице Удружења „Жена – жена“ и подузетнице чија је инвестицијска идеја Дуња прихваћена и укључена у пројекат „Оснаживање жена у руралним подручјима у БиХ“ који се остварује под покровитељством Греен Цоунцила.

Овом приликом желимо се захвалити свим Кладањцима диљем свијета који су на неки начин помогли у реализацији иницијатива и пројеката, допринијели синергији подузетних судионика Кладња и Кладањских меетуп-а, те покренули разговоре који могу мотивирати друге да покрену сличне пројекте.

УСА и Канада Меетуп

Такође, у суботу, 6. новембра, одржан је четврти по реду “УСА и Канада” меетуп.

На меетуп-у је, између осталог, представљен и пројект “Моја прича” који ће Кладањцима омогућити да кроз писану ријеч подијеле своје занимљиве приче.

Стога су на суботњем меетуп-у представљени пројекти који су ове године покренути и успјешно реализирани користећи наше мреже и-дијаспора.

Веселимо се новим пројектима за које вјерујемо да ће као и до сада донијети позитивне резултате.

Преузето: и-дијаспора