У организацији удружења БХ УК Нетворк 30. 06. 2018. године у Лондону је одржана прослава Јубиларни 20. сусрети БХ допунских школа у Великој Британији.

У име Сектора за исељеништво Министарства за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине манифестацији су присуствовале Исма Станић, шефица Одсјека за привредну, образовну, научну и културну сарадњу и Ана Јуди Галић, шефица Одсјека за статусна питања и информисање исељеништва.

На почетку програма, Емма Имамовић је на виолини одсвирала химну Босне и Херцеговине.

Јубилеј је отворио Сабит Јакуповић, предсједник БХ УК Нетwорк и кратко резимирао рад удружења у задњих двадесет година.

Скуп су поздравиле Биљана Лучић, први секретар у Амбасади БиХ у Лондону и Исма Станић, шефица Одсјека за привредну, образовну, научну и културну сарадњу са исељеништвом, која је у свом обраћању нагласила значај рада са дјецом у очувању матерњег језика и културе у исељеништву, честитала 20 година успјешног рада и зажељела даљи успјех у раду, као и да Министарство за људска права и избјеглице БиХ подржава њихов рад и стоји на располагању за помоћ.

Услиједио је културно-умјетнички програм у којем су учествовали ученици пет допунских школа у Великој Британији: Хертфордшире, Бирмингема, Ковентри, Дерби и Викторија Лондон, те КУД „Босански бисери“ Дерби и КУД „Младост Босне“ из Бирмингема.

Након културно-умјетничког дијела програма, организовано је оцјењивање ликовних радова ученика допунских школа. Након што је комисија изабрала најбоље радове, побједницима су уручене пригодне награде за прво, друго и треће мјесто о теми мотиви из Босне и Херцеговине и слободним темама.

У спортском дијелу догађаја, одржане су спортске игре за ученике допунских школа, након чега су представнице Министарства за људска права и избјеглице БиХ побједницима уручиле награде за освојена прва, друга и трећа мјеста.