Извор: МојаБиХ, Пише: Вечерњи лист

Популарни ливањски банд Мартини чине вокали Илија Гело и Весна Ивковић, Анте Радош – Шоба (гитаре), Роберт Видовић (бас-гитара), Марио Перковић (клавијатуре) и Анте Брчић (бубњеви). Они су ових дана с КУД-ом Љубунчић снимили спот за пјесму “Један дан живота” коју су Ливњаци, посебно они у иностранству, одмах пригрлили.
– Да, пјесма је стварно добро прихваћена у Ливну и околини, а поготово у иностранству. Ливањској заједници Цириху она је чак и службена химна, каже нам Илија Гело, интерпретатор ове пјесме.

Како сте се одлучили направити спот?

– У том пројекту заједно смо од почетка ми као музичка подлога и КУД Љубунчић као пјевачка пратња. Пјесма је објављена на нашем каналу, али је пјесма и спот наш заједнички пројекат.

Ко је радио спот и гдје сте све снимали?

– Аутор спота је Пхото студио Караџа из Ливна, којима се овим путем желим и највише захвалити јер су одрадили лавовски посао у јако кратком времену. Снимање је било у Бечу, на нашој планини Голији и Рујанима. Желио бих захвалити Марку Пропадалу, који се појављује у споту на локацији Беч, такођер захваљујем и породици Ковач и Ивици Гело на уступљеном имању, те породици Ћенан на уступљеној коноби.

Било је и својатања те пјесмесватко је хтио да буде његова. Зна ли се сада коначно све?

– Јест, било је својатања, чак и снимљенога спота и нелегалног пуштања по радиостаницама. Ствар је од првога дана била јасна – пјесма је у нашем власништву купљена легално уговором, тако да су и спот и пјесма с радиостаница укинути. На пјесму полажу права искључиво Мартини банд и КУД Љубунчић.

Хоће ли Мартини банд и КУД Љубунчић сличне спотове радити и за још неке пјесме?

– Мислим да нећемо стати на овоме поготово јер нам сваки дан стижу ријечи подршке и хвале тако да ће Мартини банд и КУД Љубунчић засигурно наставити сарадњу и трудити се новим пројектима и даље увесељавати наше људе диљем свијета.

Иначе, пјесму и спот “Један дан живота” можете видјети на Youtube каналу: Мартини банд & КУД Љубунчић – Један дан живота.