Град Живинице у сарадњи са Пројектом „Дијаспора за развој”, који представља заједнички пројекат Министарства за људска права и избјеглице БиХ и Владе Швицарске, у партнерству са УНДП БиХ и ИОМ БиХ, жели да подржи оснивање микро предузећа уз обезбјеђивање укупно 100.000,00 КМ грант средстава за одабране апликанте/ице.

Планирана буџетска средства ће се користити за подстицање подузетничке иницијативе кроз надметање подузетничких идеја и одрживих пословних планова.

Основни циљ пројекта је подржати развој подузетништва и самозапошљавања кроз покретање минимално 10 стартап бизниса кроз додјелу бесповратних финансијских средстава путем јавног позива за оснивање стартап бизниса које спроводи Град Живинице.

Средства ће се додјељивати пунољетним физичким лицима или у тиму више физичких лица старости до 55 година, с пребивалиштем на подручју Живиница, а који у тренутку објаве позива нису запослени и немају регистрован бизнис, при чему ће учешће младих бити минимално 50%, учешће лица са инвалидитетом минимално 10%, те минимална заступљеност жена 40%.

Пројектом ће се такође обезбиједити менторска подршка кроз трансфер знања из дијаспоре, како у селекцији бизнис идеја, покретању и праћењу развоја бизниса, тако и у промоцији и отварању нових тржишта током 10 мјесеци пословања.

Све планиране активности су у циљу покретања 10 стартап бизниса, отварања 10 нових радних мјеста и повећања прихода минимално 30 чланова домаћинства кроз економско повезивање са дијаспором.

Пријаве је потребно доставити најкасније до 23.01.2020. године до 16:00 сати, а детаљне информације о овом јавном позиву можете погледати овдје.