БХ УК Нетворк, Босанскохерцеговачка асоцијација Ковентри у сурадњи са добротворном организацијом “Ремемберинг Сребреница” и Општином Ковентри организују комеморацију поводом 24. годишњице геноцида у Сребреници Тема за 2019. „Премошћавање подјеле: суочавање са мржњом“

Користимо ову прилику да позовемо наше грађане на овогодишњу комеморацију 24. годишњице геноцида у Сребреници која ће се одржати у Guildhall of St.Mary у Ковентрију са почетком у 18.00.  БХ УК Нетворк , те његова чланица Босанскохерцеговачка асоцијација Ковентри у сарадњи са добротворном организацијом “Ремемберинг Сребреница” и Општином Ковентри организују комеморацију другу годину заредом, те се надамо да ће постати традиционална активности општине Ковентри.

Тема за 2019. „Премошћавање подјеле: суочавање са мржњом“ настоји инспирисати људе да се супроставе онима који желе подијелити заједнице, славити оне који граде мостове између заједница и мијењају ставове и понашања у другима да изађу и граде властите мостове.  Ова тема је изабрана  јер никада није било толико важно да се људи оснаже како би се супроставили мржњи у својим заједницама и да граде мостове који помажу у стварању јачег, бољег и кохезивнијег друштва.

Програм ће садржавати свједочења преживјелих заједно с дјечјим размишљањима о супротстављању мржњи. Надамо се да ћете нам се придружити важној вечери сјећања, инспирације и јединства.