УСАИД Пројекат “Диаспора Инвест” је отворио нови позив којим тражи пријаве компанија заинтересованих за различите облике техничке подршке. Техничка подршка се фокусира на асистенцију у унапређењу производних процеса и услуга, развоју производа, обуци особља, процесу цертификације и другим активностима од важности за пословање.

“У односу на грант програм гдје је фокус на суфинансирању набавке опреме, кроз активности техничке подршке се фокусирамо на осигурање различитих облика стручне помоћи пословном развоју компанија које испуњавају услове. Такође, позив је отворен за компаније до пет година, чиме покривамо већи сегмент инвестиција него што је случај са грантовима. Кључни услов је да удио у власничкој структури или директну пословну везу са њима имају чланови босанскохерцеговачке дијаспоре”, поручили су из УСАИД Пројекта “Диаспора Инвест”.

Заинтересовани могу упутити упит путем е-маила info@diasporainvest.ba или на телефон 033 550 971. Након првог контакта извршиће се провјере о испуњености услова, те ће корисници бити даље контактирани од стране тима Бизнис центра бх. дијаспоре.

“Техничка подршка може укључити асистенцију у активностима фокусираним на развој производа и услуга, унапређење процеса управљања, осигурање економичности и оптимизације производних процеса, увођење напредних технолошких рјешења и опреме, обуку особља, процес цертификације, истраживање тржишта, израду студија изводљивости, развојне стратегије, маркетинг и пословних планова. Потребно је само да образложите шта конкретно компанија треба, те да испуните основне услове о старости компаније и постојању дијаспорске везе”, додају из УСАИД Пројекта “Диаспора Инвест”.

Позив је отворен до 17.08.2019. године.

ПРЕУЗЕТО: diasporainvest.ba