Из амбасаде Босне и Херцеговине у Словенији казали су како им се за помоћ до сада обратило 29 држављана који желе да се врате у БиХ, те је у току организација пријевоза, потврдили су из амбасаде за Срну.

– Сви јавни пријевози, па и према Босни и Херцеговини, из Словеније су стопирани. Тренутно се на списку за повратак налази 29 држављана, од којих у Републику Српску жели да се врати 15 особа (у Бањалуку, Добој, Теслић, Зворник, Лакташе, Приједор), у  Федерацију БиХ 14 особа (у Сарајево, Бихаћ, Кључ, Тузлу, Високо, Цазин), па тренутно активно радимо на организовању пријевоза за њих, поручили су из амбасаде.

Додали су и да свакодневно достављају ажуриран списак Министранству вањскх послова, о држављанима који желе да се врате.

На питање имају ли податке о броју радника из БиХ који су добили отказе у периоду пандемије коронавируса у Словенији, из амбасаде су навели да немају, као што им се не достављају ни подаци о евентуално зараженим држављанима из БиХ у овој држави.

– Национални институт за јавно здравство и Министарство за здравство Словеније обавијестило нас је да у својој статистичкој обради не прикупља податке о обољелим Босанцима и Херцеговцима, али како нам је речено, они до сада имају шест хоспитализованих страних држављана са постављеном дијагнозом позитивном на вирус корона, истакли су из Амбасаде БиХ у Љубљани.

Преузето: Моја БиХ