Да сви млади не одлазе из земље доказује и Бењамин Мешић, који се након школовања и рада у Њемачкој вратио у БиХ и основао фирму. Фирма ГБМ Гроуп има сједиште у Сарајеву, а основна дјелатност јој је геодезија.

Мешић за Акта.ба прича да је идеја за оснивање фирме дуго стајала и чекала повољан тренутак.
– Дуго смо чекали да се створи добар тренутак како би са својим пословима могли наступити на тржишту Босне и Херцеговине. Фирма је званично основана 1. јуна 2019. године, и већ биљежимо прве успјехе. У основи се наша фирма бави геодезијом, али наш специфичан начин рада кроз индивидуалан приступ потенцијалном клијенту и проналажење квалитетног, финансијски повољног и временски незахтјевног рјешења, оно је што нас издваја од осталих у овом сектору, каже Мешић.
Додаје да након вршења њихових услуга и имплементације рјешења, осигуравају доступност, те трајну подршку и потпору својим клијентима.
ГБМ Гроуп тренутно има три запосленика са тенденцијом запошљавања нових младих и школованих кадрова, за којим, како Мешић каже, већ постоји велика потреба.

Своје богато знање Мешић је стекао кроз школовање у БиХ и Њемачкој, те кроз седмогодишњи активни рад у обје државе.

– Након истраживања бх. тржишта схватили смо да је за геодетским услугама свакодневна потреба, што се показало тачним и кроз наш рад. Данас кроз своју фирму сва стечена искуства и знања преносим на пројекте који се овдје реализирају и доприносе бољем развоју економије и привреде, а тиме и друштва. Наша фирма тренутно дјелује само на територији наше земље, али већ у овој години планирамо излазак на тржиште Европе, рекао је Мешић.

Каже да се упорним радом и транспарентним пословањем може позитивно одговорити захтјевима на тржишту у Босне и Херцеговине.

На питање да ли је имао проблема приликом регистрације фирме, Мешић каже да није, те да је наилазио само на подршку. Све будуће младе подузетнике савјетује да не чекају да се ствари десе саме од себе.
– Познато је да данас много младих, као и старих, одлази ван граница БиХ у потрази за бољим животом, али треба бити свјестан да је и то данас ризик, те да многи и не знају гдје заправо одлазе. Искуство стечено ван наше земље ми је много помогло да другачије видим неке ствари. Сигуран сам да само ми можемо себи побољшати живот а тако и стање у земљи. Кроз своју фирму, осим што помажем себи, помажем и привреди наше земље да на неки начин крене ка бољем. Све то не би имало смисла да у све није укључен велики труд, залагање али и знање и ефикасност у послу, рекао је Мешић.
Када је ријеч о плановима ГБМ Гроуп, Мешић каже да је то сигурно ширење на европско тржиште али и запошљавање нових кадрова. Каже да настављају и даље да се усавршавају у специјализираним областима њиховог дјеловања кроз примјене нових технологија и знања.

 

Преузето: Моја БиХ