Након више од пола године заједничких активности Савеза допунских школа БиХ и чланова руководства ИГ – џемата у Вангену, дјеци школског узраста из Вангена и околине, почиње извођење допунске наставе на босанском језику, у Босанској школи у Вангену. Настава ће се изводити у просторијама џемата у Вангену, сваке суботе и недјеље.

На састанку који је одржан 7. марта 2020. године, договорено је да се настава одржава и суботом и недјељом, у истом термину, од 13 сати и 30 минута до 15 сати и 30 минута. За оба термина мјеста још има и позивају се родитељи дјеце школског узраста из Вангена и околине да упишу дјецу у Босанску школу.

Они који то још нису урадили, могу то учинити и на лицу мјеста, у суботу и недјељу када почиње извођење наставе. Наставу ће изводити професорице Ајдина Бешић и Елма Јакубовић. Формулари за упис дјеце могу се добити у џемату и Савезу допунских школа БиХ, као и путем Е-маила: s.ljubijankic@igstuttgart.de и halilovicharis@web.de.

– Захваљујем се сусретљивости и помоћи руководства џемата у Вангену на челу са предсједником Љубијанкићем чији чланови су нам пуно помогли да поново оживимо рад ове босанске школе. Надам се да више неће долазити у питање њен опстанак, каже Харис Халиловић, предсједник Савеза допунских школа БиХ позивајући све који то могу и желе да подрже пројекат Очување матерњег језика и идентитета грађана БиХ у дијаспори кроз допунске школе БиХ и културне дјелатности које Савез допунских школа БиХ спроводи већ 12 година.

Настава у босанским школама изводи се једном седмично (два сата), по плану, програму и уџбеницима Министарства цивилних послова БиХ, а могу је похађати сва дјеца школског узраста, од првог до деветог разреда.

Упис дјеце у босанску школу и школарина су бесплатни! Уџбенике и средства за школску 2019/2020. годину обезбиједили су Савез допунских школа БиХ и ГК БиХ у Штутгарту.