Оснивачка скупштина удружења младих “Бујрум”, чији је циљ окупити младе људе поријеклом из БиХ у Норвешкој, одржана је у босанскохерцеговачкој амбасади у Ослу.

Како је истакнуто, сврха оваквог организовања је изградња друштвене, пословне, стручне и културне мреже међу младим Босанцима и Херцеговцима који живе у Норвешкој.

Удружење организује радионице и друге догађаје који се баве релевантним темама из бизниса и културе, али и оних забавног карактера. Такође, удружење ће сарађивати и са другим сличним организацијама и удружењима. Већ је организовано неколико скупова на којима су судјеловали млади људи поријеклом из БиХ, а који живе у Норвешкој.

Циљ скупа у амбасади БиХ било је и представљање планова удружења чији су оснивачи Мина Хајдаровић, Аднан Марић, Лејла Халилагић и Алма Велагић.

Амбасадор БиХ у Норвешкој Недим Макаревић је поздравио успоставу удружења младих те нагласио важност одржавања веза са домовином, додајући како су управо млади амбасадори БиХ у земљама у којима живе. Амбасадор Макаревић постао је и почасни члан удружења “Бујрум”.

ИЗВОР: КЛИKC