Младен Пикулић је босанскохерцеговачки фотограф родом из Сарајева, а тренутно настањен у Холандији. Један је од учесника програма преноса знања из исељеништва у јавне институције у Босни и Херцеговини који се реализују у оквиру пројекта ”Дијаспора за развој”  –  пројекта Министарства за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине и Владе Швицарске, у партнерству са Развојним програмом Уједињених нација (UNDP) и Међународном организацијом за миграције (IОМ). Његов ангажман реализован је у Јавној установи центар културе и младих Општине Центар Сарајево “Фото галерија Јелићева”, гдје је уприличена изложба фотографија под називом “Идентити”. Изложба је била отворена за све посјетиоце и љубитеље фотографије.

У оквиру свог боравка Пикулић је одржао предавања студентима са Факултета политичких наука Универзитета у Сарајеву, као и осталим заинтересованим гостима којима је преносио своје богато знање из области фотографије.

Младен Пикулић своју каријеру започео је још током студија журналистике, када је постао професионални фоторепортер у дневном листу Ослобођење. До 1994. године својим фото апаратом је биљежио сарајевски друштвени живот и своје суграђане, након чега одлази у Холандију гдје води своју фото агенецију Фотоленд. Истински је заљубљеник портретске фографије, па стога пред његов објектив у задњих двадесет година стале су, између осталих, и познате личности из умјетности и културе, краљевска породица те премијери Холандије, али и избјеглице из Сирије. Добитник је неколико међународних и холандских награда, од којих је најзначајнија свјетска фото награда Интернатионал Пхото Аwардс Алзхеимер и холандска награда Зилверен. Поред холандских новина приказе његових фото монографија и изложби објавили су и свјетски медији попут ББЦ-а, Wошингтон Пост-а, те Бритиш Журнал ов Фотографи.

У разговору са Младеном приликом његове посјете Министарству за људска права и избијеглице Босне и Херцеговине о његовим напорима које је улагао да би успио у Холандији, нагласио је да је од кључне важности индивидуални ангажман као кључ успјеха, док већина фотографа и умјетника у БиХ има став да би држава БиХ требала нешто учинити на промјени и побољшању њиховог статуса. Један од циљева његовог ангажмана јесте управо покушај промјене свијести и става фотографа и умјетника о њиховом положају у БиХ. Оно што сматра нужним у Босни и Херецеговини, па и у свијету јесте да се стручни људи нађу на стручним позицијама, те наглашава да је у Холандији, за разлику од БиХ, фотографија као дјелатност институционализирана.

Истиче да му је част што је имао прилику излагати своје фотографије у “Фото галерији Јелићева” као и да му је веза са земљом поријекла веома важна те да када год је у могућности ради са младим људима из БиХ.

Више информација о Младену Пикулићу доступно је на: http://www.mladenpikulic.nl/