Протекли викенд, укључујући и понедјељак, 10. јануар, одржани су мирни протести за мир у Босни и Херцеговини под мотом “СВИ ЗА БиХ – БиХ ЗА СВЕ”.

Бх. грађани су се окупили у бројним градовима и државама широм свијета и упутили безрезервну подршку сувереној, јединственој и недјељивој држави Босни и Херцеговини.

У Бриселу је одржан централни и најмасовнији протест у понедјељак 10.01.2022. године у 12 сати, а истакнута је застава БиХ и транспаренти на којима пише “Together we are Bosnia”. 

Поред Брисела, протести су одржани у Неw Yорку, Паризу, Женеви, Отави, Торонту, Ослу, Риму, Бечу, Портланду, Бостону, Саинт Лоуису, Сарајеву, Подгорици, Тузли, Лондону и још четири града у Великој Британији, те Штокхолму, Гетеборгу, Малму, Копенхагену, Сиднеју и многим другим.

Са протеста је поручено да је Босна и Херцеговина “специфична културна заједница која постоји више од хиљаду година и у којој грађани различитог етничког поријекла и вјерских традиција стољећима заједно живе”.

Овим путем, Сектор за исељеништво изражава захвалност исељеништву из Босне и Херцеговине за активности које се односе на очување мира у Босни и Херцеговини, као и укупан ангажман у друштвеном животу Босне и Херцеговине.

Исељеништво је још једном, као и небројено пута до сада  недвојбено доказало колико су чврсте везе са домовином, али и да заједнички рад и посвећеност домовини доприносе просперитету свих особа у Босни и Херцеговини.

ХВАЛА ВАМ