У препуној сали у главном баварском граду Минхену одржана је културно-забавна манифестација, коју је организовало Босанско културно-умјетничко друштво “Бехар” (БКУД) из Минхена.

Циљ манифестације био је представљање овог КУД-а који је основан прије десетак мјесеци, тачније у фебруару ове године, а већ сада броји више од стотину чланова, почевши од најмлађих до оних одраслих.

Манифестација је почела рецитовањем стихова “Има једна Босна, пркосна”, а наставило се пјесмама познате Нејре Брке, коју је пратио оркестар са Дамиром Галијашевићем на челу.

Предсједник БКУД-а Елвис Исаковић је у кратком обраћању захвалио свим присутнима који су дошли те истакнуо да су ове манифестације права прилика да се Босанци и Херцеговци окупе сви на једном мјесту и уживају у игри и пјесми. Након тога редале су се наизмјенично фолклорне групе “Бехара” и КУД-а “Џемал Биједић” из Аустрије који постоји већ 41 годину те су сваким изласком мамили аплауз свих присутних.

У паузама публици су се обраћали и представници босанских допунских школа из Минхена који су позивали родитеље да уписују своју дјецу у допунске школе. При самом крају манфестације подијељене су и захвалнице онима који су највише и подржавали рад и оснивање овог БКУД-а, а међу њима су Мирсад Курић, Садија Клепо, Рузмира Тихић-Кадрић, генерална конзулица БиХ у Минхену, и многи други.

– Сретан сам и захвалан што ми је припала ова част и задовољство да могу пожељети и помоћи раду и оснивању БКУД-а “Бехар”. Ово су лијепе прилике, поготово за млађе генерације, да очувају културу, традицију и обичаје, какви су се његовали у нашој Босни и Херцеговини и које смо понијели у срцу – казао нам је Курић.

Модертор програма била је Шејла Друшко.

Преузето: Аваз