Одржан је и трећи Кладањски Меетуп за вјерну дијаспору из Сједињених Америчких Држава и Канаде који је окупио већ активне чланове кладањске заједнице.

Како нам је познато Кладањ је општина која је и даље у водству по броју одржаних онлине дружења. Тако се Кладњаци сваки мјесец састају и размјењују идеје, дискутују о проблемима и планирају активности које уз несебично залагање и труд у већини случајева и реализују.

Тако су се на посљедњем „УСА и Канада Кладањ Меетуп-у“ осврнули на досадашње реализоване пројекте на којима су неуморно радили у протеклих 11 мјесеци. Такођер је сугерисано да манифестација „Дани дијаспоре Кладањ“ наредне године траје од 1. јула до 31. аугуста 2022. године. Између осталог учесници су изразили жељу за остваривање контаката са разним удружењима у земљама у којима тренутно живе те кроз њих раде на повезивању и сарадњи са локалном заједницом. Водећи рачуна и о млађем нараштају и по узору на пријатеље из Данске, разговарало се о важности школа матерњег језика.

Захваљујемо се многобројним члановима кладањске заједнице која у сарадњи с и-дијаспором, њемачком мрежом пангеа и Опћином Кладањ дјелује са свих крајева свијета, а посебно из Америке и Канаде, на досадашњем успјешном раду а радујемо се и новим пројектима који ће вјерујемо као и до сада донијети позитивне резултате.

Преузето: и-дијаспора