Захваљујући заједничким напорима представника и-дијаспоре, кладањске дијаспоре, Општине Кладањ и Министарства образовања и науке ТК, директорице установе Далиде Салиховић, али и других емпатичних особа, прије неколико дана централно гријање у „Дјечијем обданишту Едина Чамџић“ у Кладњу је коначно пуштено у функцију.

Ово је био један од горућих проблема с којима се ова установа суочавала, те је уједно и довео у питање комодитет боравка малишана у једином кладањском вртићу у предстојећим зимским данима.

Но, ова инвестиција није била нимало јефтина. Да би се купила пећ и извршила реконструкција централног гријања у овом монтажном обданишту, било је потребно уложити око 20.000 КМ (10.000 €). Иако је већински дио финансијских средстава био обезбијеђен, за потпуну реконструкцију гријања, и уопште могућег функционисања и рада обданишта фалило је око 5.000 КМ (2.500 €).

У том моменту снажан став и жељу да помогне својој локалној заједници заузела је чланица наше организације, Далида Карабдић која је врло одлучно радила са и-дијаспором и директорицом установе. Увидјевши суштину проблема, али прије свега суосјећајући са малишанима, представници и-дијаспоре позајмили су 2.500 € и исти новац, без размишљања, уплатили за реконструкцију гријања. Свјесни кладањских зима, ова борба постала је и наша свакодневна, стога и наша свесрдна помоћ ни у једном тренутку није била упитна.

Ипак, да би позајмицу вратили, на страници wemakeit.com покренули смо донаторску кампању. Уколико желите бити солидарни и помоћи и-платформи да скупи позајмљени новац и самим тим врати дуг, донацију можете упутити путем овог линка. Били бисмо вам итекако захвални.

До момента објављивања ове вијести, наши пријатељи из свих дијелова свијета подржали су нас са 1.330 CHF. Иако је, у коначници, а опет захваљујући непрестаној борби наше Далиде, реконструкција гријања коштала мање од првобитних 2.500 €, сав уплаћени новац од донација, а који буде прелазио наведених 2.500 € уплатит ће се на рачун наведеног дјечијег обданишта, за остале потребе ове установе.

Унапријед вам се захваљујемо на суосјећајности, а затим и на уплати. Свака ваша донација биће и симболично награђена.

Преузето: и- дијаспора