Савез допунских школа Босне и Херцеговине, са сједиштем у Стутгарту, расписао је конкурс за најбоље литерарне и ликовне радове ученика допунских школа у 2018. години, а проглашење најбољих обавит ће се 1. јула 2018. године, у Стутгарту, на традиционалним сусретима допунских школа Босне и Херцеговине.

Савез допунских школа БиХ у СР Њемачкој (Dachverband bosnischer Schulen in Deutschland e.V.) основан је 15. маја 2012. године чији је основни циљ  подршка допунском образовању на матерњем језику дјеце из БиХ или поријеклом из БиХ, очување матерњих језика и културе код грађана БиХ који живе у свијету, подршка њиховој интеграцији у нова друштва и борба против асимилације.

У Њемачкој је основано 47 допунских школа БиХ у којима се допунска настава изводи на босанском језику, а у пројекат „Очување матерњег језика и идентитета грађана БиХ у дијаспори кроз допунске школе БиХ и културне дјелатности“ укључено је више од 6.000 грађана. Оцјена из босанског језика уписује се и у њемачка свједочанства, у редовним њемачким школама које похађају дјеца поријеклом из Босне и Херцеговине.

Као позитиван примјер, потребно је истаћи активности босанских допунских школа у Ротенбургу, Балингену, Стутгарту, Гагенау, Хамбургу, Инголстадту, Улму, Оберленингену и Минхену, које успјешно дјелују у овим градовима, а број дјеце полазника се повећава, и такођер и ангажовање и рад на допунском образовању на босанском језику активиста БиХ у Италији, Великој Британији, Шведској, Аустралији и   Данској.