Недавно је БХ УК Нетwорк уручио захвалницу Емиру Болићу за његов дугогодишњи допринос у организацији обиљежавања геноцида у Сребреници.

Емир Болић је дугогодишњи  члан БХ УК Нетwорка и босанскохерцеговачког удружења Бирмингхам, који је укључен у различите активности, укључујући и обиљежавање геноцида у Сребреници.  2011 и 2015 године су му такођер додијељене награде “Волонтер године” за допринос нашој заједници у Великој Британији. Господина Болића сви познају као наставника и дугогодишњег активног члана бх. заједнице у Великој Британији.

Емир је био један од храбрих Босанаца који су дошли у Велику Британију како би започели ново поглавље у свом животу након рата у Босни и Херцеговини. Рођен је и одрастао у Сарајеву. Током рата 90 -их био је у Армији борећи се за мир, своју земљу и боља времена у Босни. Међутим, судбина га је одвела на другачији пут. Након доласка у Велику Британију, као дипломирани инжињер машинства, предавао је на Соутх анд Цитy Цоллеге и Телфорд Цоллеге. Данас је наставник на колеџу Сандwелл.

Од самог доласка у Велику Британију почео је волонтирати и помагати угроженим члановима бх. заједнице. Такође је дао велики допринос у куповини и реновирању Босанске куће у Бирмингхаму  гдје локална босанскохерцеговачка заједница добија подршку и гдје се бх. култура слави.

Више од 20 година Емир волонтира као наставник младим бх. генерацијама у бх.допунској школи Бирмингхам. Унаточ томе што ради пуно радно вријеме, сваке суботе долази у Босанску кућу како би подучавао млађе генерације о босанскохерцеговчком језику, математици те босанскохерцеговачкој култури и традицији. Укључује их у различите активности.

Емир је особа која инспирише, охрабрујући  босанскохерцеговачке младе људе да живе пуним потенцијалом и виде најбоље у себи. Убрзо је постало јасно да је господин Болић постао прави узор младим Босанцима и Херцеговцима, дјеци босанских избјеглица који живе у Великој Британији. Неуморно ради на промицању културе, језика и наслијеђа Босне и Херцеговине, док у исто вријеме, подсјећа младе да буду поносни на свој двоструки британско-босански идентитет.

Хвала нашем Емиру за несебичан допринос бх.заједници у Великој Британији.

БХ УК Нетwорк