Донаторска вече фондације Босана одржана је у суботу 7. марта, у Лос Анђелесу, Сједињене Америчке Државе. Сврха ове фондације је стипендирање студената у Босни и Херцеговини, а овом приликом прикупљено је цца. 75.000 долара за стипендије. Фондација је прикупила донације у укупној вриједности од милион долара од када постоје (11 година).

Годишњем донаторском окупљању у Лос Анђелесу присуствовало је близу 200 гостију. О значају Фондације, као и њеним програмима сарадње са Америчком амбасадом у БиХ, говорио је амбасадор САД-а у БиХ, Ериц Нелсон.

Одржана је и панел дискусија на којој су говориле Сања Куленовић, Мајла Ћусто, Марсела Пећанац, Махира Тановић и Џенита Пашић, које су своје каријере оствариле у Америци. Оне су говориле о важности високог образовања, као и о положају и улози жене у њиховим професијама. Панел је водила успјешна режисерка Сабина Вајраца.

У програму су учестовали оперска пјевачица Ведрана Калас уз пратњу Жељка Марасовића, Зана Месиа и Миднигхт Мисион Бенд, а на афтерпартију госте је забављала Дј Валида.

Традиционална “ДоГодер” награда ове године је додијељена Џенити Пашић за њен дугогодишњи рад и допринос Фондацији као и Босни и Херцеговини кроз њен ангажман у БХАААС-у.

Од свог оснивања Босана је омогућила стипендије за више од сто босанскохерцеговачких студената, као и програме њиховог професионалног развоја, у виду похађања конференција и семинара, те менторских програма и обука. Сваке године десет до петнаест нових студената имају прилику постати Босанини студенти и тиме проширити могућности свог образовања и професионалног напретка.

Бивша стипендистица Босане, Лејла Мушановић је први стални упосленик Фондације гдје је рад базиран искључиво на волонтирању. Лејла Мушановић и Матеа Јеврић, бивше стипендисткиње, биле су присутне на овогодишњем евенту и обратиле се гостима у име свих Босана студената.

Као и сваке године, спонзори су покрили све трошкове везане за догађај како би комплетне донације ишле искључиво за стипендирање младих у БиХ.

На самом евенту промовисана је и књига “Херој без плашта“ коју је написао Бењамин Авдић, заједно са колегицом Ламом Телетовић. “Херој без плашта“ је илустрована књига за дјецу са аудиозаписима чији су главни ликови дјеца са инвалидитетом, приказани као суперхероји који имају скривене супермоћи.