Спољнотрговинска комора Босне и Херцеговине организује 10. јубиларни наступ компанија из Босне и Херцеговине на престижном Међународном сајму намјештаја ИММ Келн 2020, који ће бити одржан од 13. до 19. јануара 2020. године у Келну, Њемачка.

На заједничком штанду, укупне квадратуре 209 м², који ће бити смјештен у Хали 5.1 представит ће се седам бх. компанија: ЕЛГРАД д. о. о. Теслић, ЕМА-КОЊУХ ИНТЕРНАТИОНАЛ д. о. о. Сарајево/Теслић, ФОРМИНО д. о. о. Теслић, МАЛАК ЈАЊ д. о. о. Доњи Вакуф, МИНАЛЛИ д. о. о. Живинице, РОЦЦАФОРТЕ д. о. о. Витез и СЕНЕX д. о. о. Челић.

У њиховој понуди доминирају производи базирани на пуном дрвету (намјештај за трпезарије, дневне и спаваће собе), а двије компаније презентират ће и намјештај за купатила.

Сви излагачи штанда Босне и Херцеговине, али и још 7 фирми које излажу самостално, представљене су и у рекламној брошури Мебел „Маде ин Босниа анд Херзеговина“ који је, као посебан додатак, објављен у децембарском издању аустријског стручног часописа за намјештај и интеријер ВОХНКУЛТУР.

У декади континуираног присуства на ИММ-у, СТК БиХ је у оквиру групног штанда подржала 76 наступа фирми из цијеле БиХ, а узевши у обзир учествовање појединих фирми на више наступа, подржано је укупно 40 различитих компанија.

Излагачи павиљона Босне и Херцеговине су прошли фазе од поновне појаве на тржишту и постепеног стицања репутације добављача квалитетног намјештаја по жељама купаца, па све до изванредних достигнућа фирми које сада индивидуално излажу дизајниран намјештај високе цјеновне категорије, а некада су биле дио групног штанда БиХ.

Уз Спољнотрговинску комору БиХ, као носиоца организације и суфинансирања, дугогодишњи пројекат групног наступа Босне и Херцеговине на сајму ИММ Келн подржавали су и Министарство вањске трговине и економских односа Босне и Херцеговине, СИППО (Швицарски програм за промоцију увоза у Швицарску и ЕУ), УСАИД-Сида ФИРМА пројекат те УСАИД ВХАМ Пројект.
Кроз пројекат је остварена блиска сарадња и са Академијом ликовних умјетности у Сарајеву, домаћим дизајнерима и конструкторима сајамских штандова, као и са домаћим и страним медијима.

 

Извор: ВТК БиХ