Драги држављани Босне и Херцеговине који живите у иностранству,

Циљ ове wеб странице је ваше боље повезивање са земљом поријекла, Босном и Херцеговином.

Као дугогодишњи партнер Босне и Херцеговине, Швицарска је увјерена да бх. дијаспора има важну улогу у подршци земљи свог поријекла да ухвати корак са европским партнерима.

Како се можете укључити?

  • Ступити у контакт с другим члановима бх. дијаспоре
  • Наћи праву особу у Босни и Херцеговини с којом можете разговарати о вашим интересима и бригама
  • Провјерити могућности инвестирања и пронаћи партнера помоћу овог портала
  • Пронаћи начин да се ангажујете на социјалним и културним пројектима
  • Подијелити ваше идеје и вјештине

У Швицарској је активна свеобухватна wеб страница под називом i-platform, која окупља отприлике 60.000 становника поријеклом из Босне и Херцеговине. Ова платформа настоји да олакша и ојача везе између дијаспоре у Швицарској и разних актера у БиХ (владиних институција, невладиних организација, предузетника и компанија, научника и универзитета, као и институција културе). Њен циљ је да идеје које долазе с обје стране нађу одговарајуће партнере. Управо D4D портал има потенцијал да прошири мрежу контаката и отвори је према бх. дијаспори широм свијета.

Величина дијаспоре поријеклом из Босне и Херцеговине представља богатство земље и даје јој утицај и глас широм свијета. Позивам све вас рођене или сте поријеклом из Босне и Херцеговине да користите ову wеб страницу и градите позитивне везе широм земље.

Придружите се и подијелите своја искуства, идеје и експертизу из ваше стручне области! Гдје год да сте у свијету, засигурно сте доприњели заједници коју сте учинили својим новим домом. Сада имате прилику да то учините и у својој домовини.

Андреа Раубер Саксер

Амбасадорица Швицарске у Босни и Херцеговини