Генерални конзул Босне и Херцеговине у Франкфурту Лучиано Калужа посјетио је јуче излагаче из Босне и Херцеговине на сајму намјештаја у Келну. Келнски ИММ сајам је најважнији сајам намјештаја на свјетском тржишту.

Одржава се увијек на почетку године, што омогућава презентацију нових међународних трендова у изради намјештаја и интеријера, који укључују иновације с високим стандардима презентације производа. На овогодишњем сајму намјештаја ИММ Цологне, учествује 1.200 компанија из 50 држава. Генерални конзул Босне и Херцеговине у Франкфурту Лучиано Калужа је позвао излагаце да заједнички раде на промоцији и дистрибуцији својих производа у СР Њемачкој.

Наглашено је да Генерални конзулат у Франкфурту, као и остали конзулати и Амбасада БиХ у Берлину стоје на располагању свим домаћим компанијама у смислу повезивања и остваривања пословне сарадње са њемачким привредницима и инситуцијама.

Током посјете, Генералном конзулу на основу досадашње подршке и залагања у промоцији БиХ производа, уручен је симболичан поклон, столна лампа са гравуром Змијањског веза који је уврштен у УНЕСЦО листу нематеријалне свјетске баштине.

У изузетно конкуренцијском окружењу и овогодишњом презентацијом бх. фирми на перстижном келнском сајму, Босна и Херцеговина је поновно препозната као регионални лидер у прозиводњи намјештаја.

 

Пише: Моја БиХ