Генерални конзул Босне и Херцеговине у Франкфурту Лучиано Калужа посјетио је 15. јануара 2020. године излагаче из Босне и Херцеговине на Међународном сајму намјештаја и интеријера IMM у Келну, који се одржава 13-19. јануара 2020. године.

На заједничком штанду Босне и Херцеговине своје извозне колекције намјештаја је представило седам босанскохерцеговачких фирми и то: ЕЛГРАД д.о.о. Теслић, EMA-KONјUH INTERNATIONAL д.о.о. Сарајево/Теслић, FORMINO д.о.о. Теслић, MINALLI д.о.о. Живинице, ROCCAFORTE д.о.о. Витез, МАЛАК ЈАЊ д.о.о. Доњи Вакуф, те SENEX д.о.о. Челић.

Генерални конзул Лучиано Калужа позвао је излагаче из БиХ да заједнички раде на промоцији и дистрибуцији својих производа у СР Њемачкој. Наглашено је да Генерални конзулат у Франкфурту као и остали конзулати и Амбасада БиХ у Берлину стоје на располагању свим домаћим компанијама у смислу повезивања и остваривања пословне сарадње са њемачким привредницима и институцијама. Договорено да се покрене иницијатива о сарадњи бх произвођача намјештаја и Министарства иностраних послова БиХ на начин да се приликом опремања дипломатско-конзуларних представништава Босне и Херцеговине користе домаћи производи, односно намјештај домаће производње. Неколико излагача је изразило спремност да донира намјештај за по једну просторију.

Представници фирми излагача из БиХ су за досадашњу подршку и залагање у промоцији бх производа генералном конзулу уручили столну лампу са гравуром Змијањског веза који је уврштен у UNESCO листу нематеријалне свјетске баштине.

У изузетно конкуренцијском окружењу и овогодишњом презентацијом бх фирми на престижном Келнском сајму, Босна и Херцеговина је поновно препозната као регионални лидер у производњи намјештаја.

Наступ наших компанија на овом сајму организовала је већ десети пут Спољнотрговинска комора Босне и Херцеговине и Агенцијa за промоцију извоза БиХ.