Водећи амерички научни часопис за биолошке знаности „BioSpacea“ сврстао је Сану Алајмовић на листу 10 водећих младих иноватора до 40 година. Уврштавање на ову листу велико је признање младим лидерима који дају важан печат научним истраживањима у области биофармације и биолошких знаности у свијету.

Сана Алајмовић је једина на листи која није Американка. Сана је Швеђанка, босанскохерцеговачког поријекла, директорица је шведске компаније „Sigrid Therapeutics“.

Поводом овог признања, огласила се Сана казавши да је веома поносна и захвална на међународном интересу који компанија „Sigrid Therapeutics“ добија. Захвалила се свом тиму у компанији на позитивној енергији која је свакодневно покреће да иде напријед, додавши да компанију „Sigrid Therapeutics“ чека узбудљив период јер су све ближе тржишту са својим првим производом за снижење нивоа шећера у крви код особа које имају ризик да развију дијабетес типа 2.

О компанији Сигрид Тхерапеутицс можете читати на: https://www.sigridthx.com/, а листу 10 младих иноватора „BioSpacea“ можете видјети на: https://www.biospace.com/article/10-life-science-innovators-under-40-to-watch/ .