Ријеч је о награди коју су град Беч и привредна комора додијелили овом Бањалучанину, власнику фирме ВиваЦолор

Тридесетпетогодишњи Самир Хералић, рођени Бањалучанин који живи и ради у Бечу, добио је још једно признање за успјешан бизнис који води у Аустрији.

Подузетник године у свом округу

Хералић је са само пет година усљед немилих ратних дешавања напустио Бању Луку и са мајком отишао пут Беча, у којем је добио награду за подузетника године у 15. безирку.

– Награду сам добио на избору који организирају град Беч и привредна комора. Сваки дан са својим радницима радим на унапређењу пословања, а награде су додатни вјетар у леђа. Град Беч се састоји од 23 округа (њем. Безирк), а сваки је попут градића унутар града. Наша радња у 15. безирку се простире на 350 квадрата и свакодневно добијамо похвале за њен изглед, али и наше производе, каже Самир Хералић.

Самир Хералић

Његова фирма ВиваЦолор, тренутно је једна од највећих брзорастућих компанија у области продаје боја и лакова у Аустрији.

– Чињеница да се можемо похвалити и партнерством са њемачким гигантом Цапаролом све говори. Полако ширимо бизнис, тако да су наши прозводи заступљени широм Аустрије. Имамо вриједну екипу радника, а да би задржали квалитет производа ширимо се полако и плански. Успоставио сам и контакте са потенцијалним пословним партнерима у БиХ и надам се да ће се већ наредне године боје бренда ВиваЦолор моћи купити и у мојој домовини. У 2021. години смо проширили асортиман и под нашим брендом имамо 30 производа лакова, унутрашњих и фасадних боја, истиче Хералић који је власник и једне велике радње за продају опреме за заштиту на раду која се налази у 5. безирку у Бечу.

image

Хералић: Полако ширимо бизнис

Његов развојни професионални пут ишао је од представника једне аустријске фирме која производи боје и лакове до директора и власника ВиваЦолора, а врши и заступништво њемачке фирме 4ЦР, једног од водећих добављача у сектору ауторепаратуре.

– Ништа то није дошло преко ноћи. Иза успјеха је велики мој и труд свих радника, те подршка породице, закључује Хералић.

Преузето: МојаБиХ