Након испуњених свих предуслова за куповину џамијског објекта, чланови БКЦ-а Франкфурт су коначно дочекали тренутак преузимања кључева њиховог будућег Центра.

Уговор са КТ-Банком (Исламска банка) је потписан и БКЦ-Франкфурт је уписан као једини власник у грунтовници.

Праг њихових нових просторија прекорачили су великим задовољство , а то је уједно и корак у будућност, јер је сан постао стварност. Усхићење, приликом обиласка објекта због правне примопредаје, видљиво се осликавало код свих чланова БКЦ-а. На крају је административни дио заокружен властитим потписима , а кључеви новог новог Центра након 11 година интензивног тражења коначно су у њиховим рукама.

Због актуелног стања пандемије и превентивних мјера које су на снази, нажалост нисмо у стању да широко отворимо наше нове просторије и да све наше џематлије позовемо на обилазак нашег будућег Центра. С тога ћемо понудити индивидуални обилазак у мањим групама које ће да организују и координирају БКЦ-одборници. Уколико неко жели обићи објекат нашег новог Центра, молимо све да нам пошаљу кратку информацију путем е-маила, или WhatsApp поруке на наш БКЦ-број 0160/9215342.

Већ неколико сати након преузимања кључева наступила је и друга фаза нашег заједничког процеса. Са архитектом је договорен ангажман и договорени су детаљи око доградње и изградње нашег БКЦ-центра. Архитект је преузео одговорност и у року од три седмице услиједит ће први приједлози идејног рјешења.

Након овог, за све нас хисторијског догађаја који ће заувјек остати уписан, слиједи нам седмица која није од мањег значаја. У петак 13. Новембра БКЦ-Франкфурт бит ће у центру пажње код свих џемата ИЗ БЊ. Наиме, тог дана организират ће се сергија за изградњу најмлађег вакуфа наше ИЗ, тј. наше БКЦ-џамије.

Ми се унапријед захваљујемо свим џематима ИЗБЊ, као и свим вакифима и доброчинитељима који су нам помогли, помажу и онима који ће нам у име Аллаха џ.ш. помоћи“ – изјавио нам је предсједник Босанског културног центра Франкфурт, Саид Церић.

Пише, Бато Шишић

Преузето: bhdinfodesk.com