Након дугих 18 мјесеци, с нестрпљењем смо дочекали да се ученици и наставници бх. допунске школе Бирмингхам врате у школске клупе. Просторије Босанске куће су опет биле испуњене радошћу и дјечијим гласовима.

Став наставника и родитеља  је како је веома важна чињеница да се дјеца враћају у школске клупе, у нади да ће то и потрајати с обзиром на околности пандемије коронавируса. У суботу се могла видјети радост на лицима присутних због повратка те да су дјеца коначно успјела видјети све своје пријатеље што је много недостајало.

Одржан је родитељски састанак и извршен је упис ученика у нову школску 2021/2022 годину. Уписани су слиједећи ученици: Болић Ајша, Халваџић Лејла, Бешић Амна, Дергић Амила, Зломужица Харун, Голош Зара, Имамовић Керим, Болић Ћазим, Мусић Расим, Солаковић Јасмина, Голош Исхак, Дурмишевић Амила, Моро Францесца, Моро Стелла, Хаџовић Тара, Фаwзи Мае, Шадић Ариyан, Бахтагић Неyла, Халиловић Селма, Смајловић Белма, Халваџић Алдино, Газибеговић Алем, Даутовић Леила, Ханић Елла,Дергић Хана, Газибеговић Адин и Аyла Пезеровић.

На родитељском састанку су се наставници и присутни родитељи  упознали са планираним активностима у Босанској кући. Изабрани координатори за ову школску годину су Шемса Зломужица и Џевдана Голош. Ове школске године, наставници који ће подучавати дјецу су : Азра Башић, Емир Болић, Алма Агановић и Елдина Болић. Учитељи вјеронауке су Мерсад Крњић и Дедић Ада.

Фолклорна секција и даље наставља са радом. Нажалост због тренутне здравствене ситуације инструкторице фолклора , наша драга Фахира Хасеџић, је тренутно одсутна. Но то није спријечило, већ напротив мотивисало је њене ученице које су завршиле бх.допунску школу Бирмингхам, да дођу и потпомогну рад фолклорне секције. Можемо само рећи да смо јако поносни на драгу Фахиру и њене ученице које дају све од себе да фолклор и даље живи у просторијама Босанске куће. Дјевојке које су дошле и подучавале фолклор су свој први час одрадиле дивно. Хвала велика слиједећим дјевојкама: Амини Мекић, Емини Болић, Елми Бешић, Хани Церић, Нејри Газибеговић , Елми Дурмишевић и Сабахети Форић које ће се потрудити да своје знање пренесу на нову генерацију.

Након родитељског састанка, наставило се са дружење уз ћевапе и посластице које је обезбиједила бх. асоцијација Бирмингхам. Школарци, желимо вам сретан почетак школске године.

БХ УК Нетwорк