Фондација будућности у БиХ тражи нове стипендисте којима у склопу својих програма нуде јединствену прилику за развој каријере, кроз менторства са свјетским стручњацима, финансијску помоћ за пројекте…

Босна и Херцеговина је одувијек имала генијалце који су способни за највише домете, уз квалитетно образовање и праву подршку током свог развоја. Управо ово је идеја којом се Фондација будућности у БиХ (BH Futures Foundation) води од свог оснивања 2015. године па до данас – преко 1.000 младих људи је прошло кроз њихове програме и активности. У Фондацији се труде да споје академску и бизнис изврсност наше дијаспоре и домаћих стручњака са босанскохерцеговачким студентима, и на тај начин им пруже јединствену каријерну подршку.

У потрази за новим младим лидерима који ће бити будуће звијезде науке у нашој земљи, овогодишња стипендија БХФФ-а се дијели на два програма.

IGNITE ПРОГРАМ

Намијењен је ученицима 3. и 4. разреда гимназија и техничких школа, а у склопу овог програма ученици ће имати приступ посебном Buddy програму, прилику да се умреже са вршњацима из цијеле БиХ, приступе Макерспаце центрима широм БиХ и радиће са стручњацима који ће планирати њихов лични и професионални развој. Више о програму и начину пријаве можете сазнати  овдје.

INCUBATION ПРОГРАМ

Намијењен је bachelor и мастер студентима техничких и природних наука који студирају на неком од факултета у БиХ. Сви који буду изабрани ће добити посебно одабраног ментора из поља којим желе да се баве у будућности, прилике за посао или праксу, те  интернационална путовања на едукације. Поред тога, имат ће финансијску и консалтинг подршку за своје пословне идеје и пројекте, те 1/1 каријерна савјетовања од стране врхунских ХР стручњака. Више о програму можете сазнати овдје.

Битно је истаћи и да је Фондација будућности у БиХ партнер са многим компанијама, а два ИТ гиганта –  Mistral Technologies и Ministry of Programming, ће у склопу овогодишње стипендије пружити финансијску подршку за неколико студената током цијеле године.

– Највећи показатељ да смо на добром путу је преко 200 наших стипендиста који су се захваљујући нашим програмима успјели изградити у снажне младе лидере и сјајне професионалце, и многи од њих већ раде у великим интернационалним компанијама. Ми знамо да је Босна и Херцеговина расадник бриљантних талената, и овом стипендијом желимо им дати подршку и омогућити им да остваре све што желе, истакли су из Фондације будућности у БиХ.

Преузето: МојаБиХ