Генерална конзулица БиХ у Минхену Вера Сајић састала се с проф. др. Нинковић, свјетски признатим специјалистом пластичне и естетске хирургије.
Генерална конзулица Босне и Херцеговине у Минхенуу Вера Сајић разговарала је с проф. др. Миломиром Нинковићем, свјетски признатим специјалистом пластичне и естетске хирургије и предсједником Европске удруге пластичних хирурга (ЕУРАПС).

Овом приликом конзулица Сајић сусрела се с проф. др. Нинковића радом Фонда солидарности за дијагностику и лијечење болести, стања и повреда дјеце у иностранству, који је формиран у Републици Српској. Представила је рад, изворе и начин прикупљања средстава као и начин дистрибуције, тј. одобравање средстава за лијечење дјеце млађе од 18 година у иностранству. Замолила је и помоћ Фонда у дијагностицирању и лијечењу дјеце, што је проф. др. Нинковић прихватио, рекавши да је доступан у овој хуманитарној мисији.

Притом су, нагласили су, и једни и други на располагању за помоћ у дијагностици и лијечењу дјеце из било којег дијела Босне и Херцеговине.

Проф. др. Миломир Нинковић је такође позван да одржи предавање студентима Медицинског факултета Универзитета у Бања Луци, те да гостује у Универзитетском клиничком центру Бања Лука, што је Нинковић радо прихватио.

Иначе, проф. др. Миломир Нинковић је свјетски признати стручњак и један од најбољих пластичних хирурга на свијету. Дугогодишњи је шеф Клинике за пластичну и реконструктивну хирургију на клиници Богенхаусен у Минхену. Први у свијету обавио је операцију трансплантације на обје подлактице, а други у свијету трансплантацију шаке. За свој рад такође је добио бројне награде. Патентирао је и хируршки захват који је сам осмислио, а којим се рјешава проблем инконтиненције код особа с парализом – овај се захват у стручним круговима, уз службени назив, назива “Нинковићев захват”. Проф. др. Миломир Нинковић завршио је додипломски студиј, специјализацију и докторат на Медицинском факултету Универзитета у Сарајеву.

Извор: МојаБиХ