Босанкохерцеговачко-Шведски савез жена у Шведској у Борасу је обиљежио  20. годишњицу постојања и тим поводом је организирана свечаност у Паркхален- Борас.

Предсједница Савеза Алмедина Сачић говорила је на почетку свечаног програма, подсјетивши на дан оснивања Савеза, као и на истакнуте појединце који су помогли у његовом раду. Оснивачи Савеза  госпође: Рабије Арсланагић, Садете Мурић и Азра Јелачич евоцирали су сјечања на прве дане рада, с  нагласком да није важан циљ, већ пут који се пређе и стечено искуство.

Присутнима се обратио и Един Љутовић, први секретар Амбасаде Босне и Херцеговине у штокхолму и  том приликом представницима Савеза честитао 20 годишњицу постојања и пожелио успјех у будућем раду.

Представници савеза и удружења БиХ у Краљевини Шведској обратили су се слављеницима и честитали годишњицу: Фадила Јашаревић, Исламска заједница Бошњака у Шведској, Фехим Халиловић, предсједник Мерхамета Шведске, Шефица Андријевић, актив Жена из Штокхолма, Неџад Мулазимовић, Савез бх. удружења у Шведској, Ајла Селимагић,  Босанко-Хецеговачки Муслимански омладински савеза. Представници НБВ организације (Nykterhetsrörelsens Bildningverksamhet) – Шведски покрет трезвењака нагласили су добру сарадњу с представницама Босанско-шведског удружења жена на пољу културне сарадње.

У наставку свечаности се обратила гошћа из Босне и Херцеговине Аида Кршо, представница Универзитета у Сарајеву, Института за језик. Пригодним говором присутнима се обратио и Јасенко Селимовић, политичар и културни дјелатник у Краљевини Шведској.

У наставку музичко – забавног програма глумац Босанског народног позоришта Зеница, Адем Смаилхоџић  рецитовао је пјесме Алексе Шантића и  дјелове опуса Меше Селимовића и Иве Андрића, а хор састављен од пјевача из пет савеза отпјевао је народне и забавне пјесме из Босне и Херцегвоине са великим одушевљењем присутних.

Извор: Абасада БиХ у Шведској