Фото: Билд

Извор: Клиx.ба

Мерсиха Хусагић (29) и њени родитељи морали су напустити Босну и Херцеговину бјежећи од суровог рата. Данас је ова Босанка успјешна глумица у Њемачкој, а Билд је објавио њену причу.

Мерсихи је повјерена улога комесарке Реси у серији “СОКО Минхен ” која се емитује на ЗДФ-у.

У интервјуу за њемачки Билд говорила је о свом животном путу. Присјетила се ужаса, граната и пуцњева, иако су јој биле само три и по године. “Сакрили смо се у купатилу без прозора, биле су само бијеле плочице”, казала је.

У Њемачку је прво стигао њен отац, а онда су дошле Мерсиха и њена мајка. Спојили су се на станици Алтон када су њих двије стигле избјегличким бродом “Штокхолм”.

“Кревети су били на спрат и све је било пренатрпано. Иако сам била мала, схватила сам да нешто није уреду”, присјетила се.

Имали су велику срећу јер су упознали жену из Бланкенсеа која их је одлучила повести својој кући.

“Дала нам је стан у којем смо живјели три године”, казала је Мерсиха.

Прошло је 25 година и Мерсиха и њена породица сада живе у Вилхелмсбургу.

Мерсиха је завршила школу глуме и прву ТВ улогу је остварила када је имала 15 година. Због улоге у новој серији преселила се у Минхен, а за њом се преселио и њен момак Никлас који јој је велика подршка. “Живим живот пуним плућима. Први пут имам стабилност у свакодневном животу и финансијску сигурност”, закључила је.