Градоначелник Сент Луиса Стив Стингер уручио плакету за допринос развоју бизниса Аднану Карабашу те 10. март прогласио даном „Е.Ј.А. Трукинга“

Бањалучанин Аднан Карабаш успјешни је бизнисмен који с породицом живи и ради у Сент Луису. Власник је фирме „Е.Ј.А. Трукинг“, данас једне од највећих аутопревозничких компанија у том дијелу Америке, која је 10. марта добила велико признање градске управе Сент Луиса.

Поводом 20. годишњице њеног оснивања, градоначекник Сент Луиса Стив Стингер уручио је плакету за допринос развоју бизниса Карабашу те 10. март прогласио даном „Е.Ј.А. Трукинга“.

Иначе, Карабаш је родом из Бање Луке, а породично је везан уз Приједор и Сански Мост.

У Санском Мосту је прије неколико година уложио капитал у пољопривредну производњу, гдје је купио 18 хектара земљишта те подигао највећу плантажу ораха у БиХ са око 2.000 стабала.

Карабаш је у САД стигао у априлу 1995. те већ наредне године почео возити камион. У октобру 1998. покренуо је прву бх. превозничку компанију у Америци која данас има 14 стално запослених диспечера, механичара и локалних возача у Сент Луису и више од 75 возача који возе дуге туре те 90 камиона и 130 приколица.

Компанија запошљава већином Босанце и Херцеговце, али и Американце, Албанце, Русе

 

Преузето: Моја БиХ