Извор: Maglaj.net , 12. септембра 2018. године

На сајму одјеће у Минхену „Munich Apparel Source“, који повезује најзначајније европске брендове и малопродајне ланце из текстилне индустрије представило се више од 200 излагача, а међу њима и осам фирми из Босне и Херцеговине.

Међу излагачима је била и маглајска Модна индустрија „Бонтеkc“. Ефектима сајма у Минхену у „Бонтеkcу“ су задовољни. Цијела колекција мушких кошуља различитих модела, коју је осмислио модни тим ове фирме по свим захтјевима савременог тржишта, изазвала је велико интересовање, а највише су се интересовали купци из Њемачке.

„Велика је част била представљати текстилну индуструју Босне и Херцеговине на једном оваквом сајму. Пружила нам се могућност да представимо и властиту модну марку ‘Пјер Колар’ и најавимо њен пласман на европско тржиште“, рекао је Сенајид Хусић, власник „Бонтеkcа“ који у овом тренутку запошљава око 250 радника.

„Бонтеkc“ је након 13 година прерастао дугогодишњег швицарског партнера, фирму „Ведер Мејер“, а појавиле су се и двије нове фирме-партнери „Метзлер“ и „Хуслер“ за које се, такође, шију мушке кошуље, као и кошуље модне марке „Пјер Колар“ те пласирају на швајцарско тржиште.

„У посљедње вријеме нешто смо редуковали производњу на уштрб бољег квалитета и већих цијена. Финансијски ефекти су на истом нивоу“, казао је Хусић.

Ових дана интензивно се сумирају захтјеви парнера за наредну годину.

„Са поносом могу најавити да ћемо са нашим италијанским партнером да реализујемо пројекат шивења до 50.000 комада кошуља за припаднике полиције у Италији. Карабињери тренутно испробавају удобност тих кошуља. У нашим погонима већ смо шили кошуље за припаднике војске Швајцарске и Министарства правде Словеније“, нагласио је с поносом Сенајид Хусић.

Поред серијске проиводње и израде кошуља по мјери, у „Бонтеkcу“ се и даље шије и медицинско-радна опрема за фирму „Албиро“ која ове производе пласира на тржиште Аустрије. Хусић хвали цијели тим „Бонтеkcа“ и са поносом истиче да је ова фирма купила производњу мушких кошуља од реномиране фирме „Граноф“ и преселила је из Сарајева у Маглај, што је велики пословни успјех. Врло брзо креће производња око 5.000 мушких кошуља.