У периоду 06.09. – 07.09.2019. године, у Ден Хагу одржан је 7. дипломатски фестивал под службеним називом „Embassy Festival 2019“. Дипломатски фестивал је годишњи догађај културно умјетничког карактера који сваке године, у центру Ден Хага, окупи велики број дипоматских представништава и грађана из различитих земаља. Ове године фестивал је окупио 68 дипломатских представништава. Циљ фестивала је промоција различитих култура/традиција и умјетности држава која имају дипломатска представништва у Краљевини Низоземској. Фестивал се организује у уској сарадњи Општинског одјела за међународне послове Ден Хага и многобројних дипломатских представништава, укључујући и Амбасаду БиХ у Ден Хагу.

Испред Босне и Херцеговине, у званичном дијелу програма наступило је удружење грађана Босне и Херцеговине у Краљевини Холандији под називом „БиХРО“, које се од 2012. године бави културним, спортским и образовним активностима. У склопу овогодишњег фестивала удружење је представило БиХ културу кроз извођење традиционалних плесова и фолклора, музике, народних ношњи, као и кроз промоцију и дегустацију традиционалних јела из Босне и Херцеговине.

Амбасадорка Босне и Херцеговине у Краљевини Низоземској, Мирсада Чолаковић, поздравила је организаторе и окупљене бх. грађане те се захвалила члановима удружења на уложеном труду. Особље Амбасаде БиХ у Ден Хаагу, такођер је судјеловало на традиционалном пријему организатора који се организује за представнике дипломатског кора у Ден Хагу у склопу фестивала.

Извор: Амбасада БиХ у Ден Хагу